Decking sistemi za eksterijere

Učinite svoj eksterijer jedinstvenim, ugodnim i prirodnim koji samo pravo drvo pruža. Decking sistem su drvene ploče s ili bez plastične podloge i nevidljivim spojnicama, koji služe za polaganje na vanjske površine kao što su terase, površine oko bazene i druge eksterne površine. Drvo se termički obrađuje, tako da se visokom temperaturom vlaga u drvetu spušta na 1%. Nakon toga se ponovo podiže vlaga drveta dodavanjem vodene pare. Takvim postupkom drvo postaje manje vodopropusno, poboljšavaju mu se stabilnost, izdržljivost i izolacijska svojstva, te samo drvo poprima tamnije tonove boje kroz cijeli presjek. S godinama prirodna boja drva pretvara se u sivu, premda time drvo ne gubi otpornost na propadanje.

Ova pojava može se usporiti uz korištenje prirodnih ulja. Na termalno obrađenom drvu moguće je uočiti mikro-pukotine. One obično nisu veće od 1 mm, te nisu razlog za uzbunu a ako se pojave veće pukotine, velika je vjerojatnost da su nastale zbog neispravne instalacije. Deformacije termalno obrađenog drva su značajno manje nego kod neobrađenog drveta, te je najčešći uzrok tome nepravilno postavljanje. Također, kod postavljanja decking ploča, potrebno je ostaviti dovoljan slobodan prostor između podnica po širini ali i dužini. Različite vrste decking ploča imaju drukčije načine postavljanja.

Decking ploče s podlogom

Decking ploče s podlogom je moguće postavljati na bilo kakvu glatku površinu kao što su keramičke pločice na terasama.

Veoma se lako i brzo postavljaju, a na kraju sezone moguće ih je skladištiti u zatvorenom prostoru. Dužina i širina ovih ploča je 550 mm dok im je debljina 30 mm. .

Decking ploče bez podloge

Decking ploče bez podloge se postavljaju na podlogu koja bi trebala biti izgrađena od drva slične trajnosti kao i ploče, dok šarafi koji se koriste za pričvršćivanje moraju biti od nehrđajućeg čelika.

Izrađuju se s dvije različite stranice, glađom i hrapavijom, te vam je ostavljeno na izbor koju površinu želite za gornju. Dimenzije ovih podnica su 900-2400 mm dužine, 90-140 mm širine i 21mm debljine.

Similar Posts