Parketi, vrste drvenih parketa

Parketi su vrsta podnih obloga izrađeni od prirodnog materijala – drveta koje postavljamo u stanove, kuće, poslovne prostore. Parketi su vrlo bitan čimbenik pri uređenju interijera, jer svojim prirodnim izgledom podižu dizajn samih prostorija. Uz današnju veliku ponudu parketa, svatko može naći dizajn koji mu odgovara. Postoji mnogo standardnih i egzotičnih parketa koji odgovaraju svačijem ukusu i dizajnu.

Podjela vrsta parketa: bambusov parket, hrastov parket, jasenov parket, bukov parket. Kako je parket izrađen od drveta, podložan je promjenama bubrenja i utezanja u doticaju sa vodom, vlagom za razliku od laminat -a i linoleum – a.. Pri odabiru parketa uvjerite se u profesionalnost i kvalitetu proizvođača gotovog parketa kako biste izbjegli kupnju loše i nekvalitetnog parketa. Parkete dijelimo na nauljene i lakirane parkete te sirove obrađene spremne na lakiranje.

Ovisno o dizajnu same nekretnine, interijera prostorija na koje postavljate parkete izaberite vrstu. Želite li rustikani izgled? Parket od bora idealan je izbor za postavljanje parketa u drvenu, planinsku kućicu u šumi.

Raznovrsnost hrastovog parketa mogao bi odgovarati Vašim potrebama. Hrastov parket može biti obojan u svijetle i tamne nijanse. Hrastov parket je pogodan za dizajn i uređenje interijera jer na tržištu postoji veliki izbor hrastovog namještaja. Lagan, prirodan dizajn i izgled možete postići uz Bambus parket. Bambusov parket ide uz Azijski dizajn interijera i preporučljiv je po Feng Shui metodama.

Danas, najčešći izbor dizajnera pri uređenju interijera su pluteni parketi, zbog sve raznolikosti u izgledu i samoj upotrebi. Pluteni parketi dobar su izbor pri redekoriranju Vašeg doma.

Bambusov parket – parket od bambusa

Osnovne prednost parketa – bambusovog su savitljivost i lakoća kojom se reže. Zanimljivost je da parket od bambusa svojom nosivosti premašuje nosivost armiranog betona. Bambus je kao biljka ekološki prihvatljiv i 100% prirodan materijal. Nasadi bambusa se jako brzo obnavljaju i kupovinom parketa od bambusa svima možete pokazati svoju ekološku svijest . Egzotični parket i vrste.

Hrastov parket – parket od hrastovog drveta

Hrastov parket najčešći je izbor prilikom postavljanja parketa i u Hrvatskoj. Tradicionalno se domovi oblažu čvrstim i masivnim hrastovim parketima.

Similar Posts