tepih za dječju sobu

Tepisi za dječje sobe

Izbor tepiha za dječje sobe danas je toliko velik da ćete bez problema pronaći upravo onakav tepih kakav ste oduvijek htjeli za Vašu dječju sobu.

Na tržištu danas postoji širok asortiman tepiha za dječje sobe pa ćete bez većih problema pronaći takav tepih koji će se savršeno uklopiti u sobu Vašeg djeteta i učiniti ju veselijom i ugodnijom, a uz to se slagati sa temom dječje sobe u koju ga postavljate. Tepisi za dječje sobe su obično nešto manji i nisu toliko skupi pa možete sa zadovoljstvom dati sobi vašeg djeteta onaj poseban štih po pristupačnoj cijeni.

Tepih je najbolji izbor

Kada je u pitanju uređenje dječje sobe, odabir pravog poda može biti teška odluka. Drveni podovi i podovi od pločica mogu biti izdržljivi i laki za čišćenje, ali također mogu biti hladni i neprivlačni. Tepisi, s druge strane, nude toplinu, udobnost i ugodnu atmosferu koja je savršena za dječju spavaću sobu ili igraonicu.

Postoje mnoge vrste tepiha koji su prikladni za dječje sobe, ali najvažniji faktor koji treba uzeti u obzir je sigurnost. Djeca su sklona nezgodama i prolijevanju, stoga je važno odabrati tepih koji je otporan na mrlje i koji se lako čisti. Najlonski i polipropilenski tepisi popularan su izbor za dječje sobe jer su izdržljivi i otporni na mrlje i prolijevanje.

Podstava tepiha još je jedan važan čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru tepiha za dječju sobu. Podstava pomaže ublažiti tepih, čineći ga mekšim i ugodnijim za hodanje. Također pomaže smanjiti buku i poboljšati cjelokupni izgled tepiha. Potražite podstavu s visokom ocjenom gustoće, jer će pružiti najbolju podršku i udobnost.

Što se tiče dizajna, postoji bezbroj mogućnosti kada su u pitanju dječji tepisi. Od šarenih uzoraka i printova do jednobojnih, postoji tepih koji odgovara svakom dekoru. Za dječju sobu važno je odabrati tepih koji je zabavan i razigran, ali i izdržljiv i jednostavan za održavanje.

Dizajn tepiha za dječju sobu

Prilikom odabira tepiha za dječju sobu također je važno uzeti u obzir vrstu aktivnosti koje će se odvijati u sobi. Ako će se soba koristiti za igru, najbolje je odabrati tepih s nižom visinom dlake. To će olakšati čišćenje i spriječiti da igračke zapnu za vlakna. Ako će prostorija služiti za spavanje i opuštanje, tepih s višom florom može biti udobniji.

Odabir pravog tepiha za dječju sobu znači pronaći ravnotežu između udobnosti, sigurnosti i trajnosti. Uz toliko dostupnih opcija, važno je istražiti i odabrati tepih koji zadovoljava potrebe vašeg djeteta i vaše obitelji.

Tematski uzorci tepiha

Ne samo da možete pronaći tematske tepihe za dječje sobe koji će se savršeno uklopiti u safari, poni ili Barbie temu sobe. Proizvođači tepiha za dječje sobe danas izrađuju čak i tepihe inovativnih boja i oblika pa možete uistinu kupiti tepih u obliku cvijeta, dinosaura ili vlaka koji će dobro naglasiti sopu i rasplamsati dječju maštu.

Tepisi za djevojčice

Za djevojčice možete odabrati sag sa dvorcem i dugom koji će u dječjoj sobi stvoriti ugođaj iz bajke. Tepih sa konjima savršeno će naglasiti ljubav Vaše djevojčice prema konjima. Ukoliko se ipak odlučite na tepih bez slike možete odabrati tepih obrubljen cvijetićima ili vilin-konjicima koji će naglasiti da se radi o sobi jedne djevojčice.

Tepisi za dječake

Postoje dječji tepisi u gotovo svim popularnim temama pa ćete sobu Vašeg dječaka moći oživjeti sportskim tepihom ili tepihom sa dinosaurima koji će se uklopiti u ostatak uređenja Vaše dječje sobe. Ukoliko je krevetnina u sobi tematska pokušajte tepih uskladiti sa temom, a ukoliko je soba bez određene teme dobrim odabirom tepiha možete joj dati temu koja će oduševiti Vašeg dječaka. Nikako se nemojte zadovoljiti sa jednobojnim pravokutnim tepihom, ali ukoliko se odlučite za tu opciju pokušajte uz taj tepih kupiti nekoliko manjih tematskih tepihića u raznim oblicima kako soba Vašeg djeteta ne bi bila monotona i dosadna.

Similar Posts