Prednosti parketa

Parket u Vašoj blagovaonici ili dnevnoj sobi ne samo da će izgledati elegantno i lijepo već će i dati osjećaj hodanja po prirodnom drvenom podu.

Podovi od prekriveni parketom imaju aristokratsku prošlost. Luksuzne sobe za ručavanje, dvorane dvoraca i vila i slična otmjena mjesta prekrivala su se parketom kao skupim simbolom elegancije. Danas je ipak cijena parketa znatno niža i svatko si može priuštiti uživanje u ljepoti i trajnosti poda prekrivenog parketom.

Ljudi se za parket najčešće odlučuju zbog njegova dekorativnog izgleda. Parket se danas može nabaviti u mnogim stilovima i uzorcima, ali se ipak za njega odlučujemo prvenstveno zbog njegove izdržljivosti i trajnosti.

Ukoliko je pravilno postavljen parket će trajati vrlo dugo, a čak i ukoliko parket izgubi svoj prijašnji sjaj nećete morati u potpunosti mjenjati podnu oblogu već možete samo nanovoa prebrusiti i prelakirati postojeći parket.

Izgled parketa

Parket dobro izgleda u kombinaciji sa gotovo svim vrstama i stilovima namještaja od starih viktorijanskih raskošnih kauča do minimalističkog modernog dizajna koji je popularan u današnje vrijeme. Toplina drveta je nepogrešiv izbor za pod Vaše dnevne sobe, a drugi materijali gotovo da se sa parketom nemogu ni usporediti po ljepoti i izdržljivosti.

Cijena i postavljanje parketa

Ukoliko imate vremena, volje i znanja da parkete postavite sami cijena poda prekrivenog parketima prepolovit će se.

Iako se to možda čini kao težak i kompliciran zadatak, postavljanje parketa to nije. To je manje više jednostavan postupak slaganja pločica parketa po ljepilu nanesenom na podlogu i povremenog nabijanja pločica čekićem kako bi sjele na svoje mjesto.

Nakon što ste pripremili podlogu, nabavili alat i naučili nekoliko jednostavnih tehnika na pola puta ste do prekrasnog parketa u Vašoj sobi.

Parketi i vrste, egzotični parketi, bambus parketi, masivni parket, gotovi parketi, kakav parket kupiti, postavljanje parketa, prednosti parketa, parketi izračun,njega bambus parketa.

Similar Posts