pleteni pod od bambusa

Bambusov parket

Bambusov parket – egzotični parket

Bambus je po pripadajućoj porodici trava i tako je i jedan od najbrže rastućih vrsta bilja. Upotreba bambusa za podne obloge odnosno parkete je ekološki prihavtljiva jer bambus dosegne maksimalne visinu za otprilike pet godina dok drvetu treba 20 godina. Kada govorimo općenito o bambusu moramo napomenuti da postoji više o tisuću vrsta bambusa kao trave.

Od svih vrsta parketa bambusov parket spada u kategoriju najizdržljivijih te je ujedno i antialergijski proizvod. Bambusov parket je 30 puta tvrđi od primjerice hrastovog parketa. Odlika bambusovog parketa je svakako njegova priprema odnosno poizvodnja je bambusov parket ne zahtijeva lakiranje pa je ugradnja brza i laganija od običnohg parketa.

Danas je bamusov parket zamijenio sve ostale vrste parketa jer je njegova upotreba postala sve češća. Bambusovo prirodno vlakno se upotrebljava i za izradu odjeće čak i posuđa.

Bambus je u potpunosti razgradiv te štiti od negativnih UV zračenja. Razlika na koju možete naići pri kupnji parketa od bambusa je dakako tip laka, boja parketa i naravno tekstura a njega bambus parketa je lagana..

Strand woven prešani Bambusov parket

Bambusov parket dijelimo na ručno izdubljen pakret, prešani i bambusov pakret za vanjsku upotrebu. S obzirom na njegovu izdržljivost, bambus pakret može se postaviti na mjesta gdje je velika frekvencija ljudi (tvrtke, prodajna mjesta).

Prešani parket ili strand woven je dva puta tvrđi od običnog tradionalnog bambusovog parketa. Posebnim načinom prešanja, pečenja odnosno same proizvodnje režu se u daske.

Cijena i boje parketa od bambusa

Cijena bambusovog parketa je veća od bilo koje druge vrste parketa pa možemo reći da ga to čini i najskupljim i najkvalitetnijim podnim drvenim oblogama . Što se boje i dezena tiče bambusov parket dolazi kao prirodni (svijetli) i karbonizirani (tamni), ovisno o mjestu godova koji mogu biti vertikalni ili horizontalni.

Parketi i vrste, egzotični parketi, bambus parketi, masivni parket, gotovi parketi, kakav parket kupiti, postavljanje parketa, prednosti parketa, parketi izračun,njega bambus parketa.

Similar Posts