Parketi za podno grijanje

Parketi se mogu postavljati na podno grijanje bez ikakvih bojazni ukoliko je instalacija podnog grijanja postavljeno odgovarajuće po mjeri. Uglavnom se preporučuje na podno grijanje postaviti troslojni gotove parkete koji zbog višeslojnosti imaju odličnu sposobnost provođenja topline.

Parketi za podno grijanje naravno moraju biti postavljeni na odgovarajući način i po pravilima struke.

Ukoliko želite sačuvati izgled i svojstva parketa za podno grijanje vrlo je bitno ne prelaziti dopuštenu max. temperaturu grijanja. Svakako birajte parket tvrđe strukture koji je ujedno i otporniji na razna oštećenja uzrokovana fizičkim utjecajem. U ovim krajevima uglavnom se koristi parket – trešnja, hrast i orah dok se nikako ne preporučuje postaviti bukvu ili jasen.

Odaberite parket od masivnog drveta


Parket od masivnog drveta dobar je izbor za podno grijanje jer je prirodni izolator, što znači da će pomoći u zadržavanju topline i toplini vašeg doma. Ovo je posebno važno kada se radi o podnom grijanju, jer može biti teško održavati ravnomjernu temperaturu na cijelom podu ako pod nije u stanju učinkovito zadržati toplinu.

Uzmite u obzir debljinu pločica parketa


Debljina pločica parketa je još jedan važan faktor koji treba uzeti u obzir pri odabiru parketa za podno grijanje. Deblje pločice će pružiti bolju izolaciju i bit će otpornije na savijanje ili pucanje uslijed topline. Međutim, njihova ugradnja može biti skuplja i može zahtijevati više održavanja tijekom vremena

Potražite parket visoke gustoće


Parket visoke gustoće bit će otporniji na habanje i moći će podnijeti toplinu podnog grijanja bolje od opcija manje gustoće. Parket visoke gustoće također je izdržljiviji i manje je podložan oštećenjima od gustog prometa.

Razmislite o završnoj obradi parketa


Završna obrada parketa još je jedan važan čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru parketa za podno grijanje. Završna obrada visokog sjaja pružit će moderniji i elegantniji izgled, ali možda neće biti tako izdržljiva kao mat završna obrada. Mat finiš pružit će prirodniji izgled i bit će otporniji na ogrebotine i ogrebotine.

Odabir prave vrste parketa za podno grijanje zahtijeva pažljivo razmatranje niza čimbenika. Uzimajući u obzir vrstu drva, debljinu pločica, gustoću poda i završnu obradu, možete pronaći savršeni parket za svoj dom koji će pružiti stil i funkcionalnost.

Fotografija cottonbro studio

Similar Posts