Drveni podovi osnove

Postoji mnogo vrsta drvenih podova, domaći i uvozni, odmah dostupni potrošaču. Izgled drveta određuje kako će se “grupirati”. Sve grupe su jednako jake i korisne, dopuštaju potrošaču različite poglede. Hrast i jasen imaju četiri grupe kada je u pitanju klasificiranje drvenih podova.

Čisti pod je bez nedostataka iako može imati manjih nepravilnosti. Drveni podovi u ovoj kategoriji imaju tendenciju da budu vrlo konzistentni sa malo čvorova. Izabrani sadrži više prirodnih karakteristika kao što su čvorovi i varijacije boja.

Opći razredi (broj 1 i 2) Opći imaju više markera od drugih čistih i izabranih i često su izabrani zbog tih prirodnih obilježja i karaktera koje donose u sobu. Broj 1 općeg razreda, uobičajenog je, šarolikog izgleda, svijetle i tamne boje, čvorova i rupica od crva. Br. 2 općeg razreda je grubog izgleda i dozvoljava sve karakteristike drveta te vrste. Javor, bukva, breza i orah svrstavaju se u tri razreda:

Projektirani podovi mogu se postaviti iznad, na ili ispod površine zemlje. konstruirani od više slojeva od 3 – ili 5- poprečnih presjeka , projektirani podovi nude dimenzijsku stabilnost, eliminirajući prirodno širenje i skupljanje drveta. Oni mogu biti zalijepljeni za postojeći pod ili u većini slučajeva, zakucani dolje.

Svaki sloj je složen u poprečnu konfiguraciju i sprešan zajedno pod utjecajem topline i tlaka. Kao rezultat toga, projektirani podovi imaju malu vjerojatnost da će na njih utjecati promjene u vlažnosti i mogu biti postavljeni na svim razinama doma.

Čvrst, kao što zvuči, mljeven je od jednog 3/4 debelog komada drveta. Zbog svoje debljine čvrsti pod može se brusiti i obnavljati više od nekoliko generacija. Jedna od karakteristika masivnog drveta kao podnih obloga je da se širi i sužava zajedno s promjenama relativne vlažnosti u vašem domu.

Korištenje traka na podlozi

Uobičajeno je da instalateri ovo kretanje rješavaju napustanjem širenja jaza između poda i zida.

Podloga modeliranja ili četvrt kruga se tradicionalno koriste za skrivanje dodatnog prostora.

Dizajniran za ugradnju iznad površine ili samo površine zemlje. Čvrste trake ili daske su obično prikovane podlogu.

Plutajući podovi proizvedeni su u velikim, širokim, prethodno montiranim drvenim pločama koji čine instalacije brzima i jednostavnima.

Pojedine daske zapravo plutaju iznad poda bez izravnog pričvršćivanja.

Naravno, ako više volite, oni se također mogu lijepiti direktno na postojeći pod.

Parketi i vrste, egzotični parketi, bambus parketi, masivni parket, gotovi parketi, kakav parket kupiti, postavljanje parketa, prednosti parketa, parketi izračun..

Similar Posts