Kako odabrati podne obloge za kupaonicu?

Iako su keramičke pločice najpopularniji izbor podnih obloga za kupaonice, to vam ne mora biti jedini i ispravan izbor. Uzmite u obzir bambus podove ili pluto podne obloge.

Staklene keramičke pločice za kupaonice

Odličan su izbor za kupaonice jer ih možete kombinirati u mnogo boja što prostoriju u finalu čini veselijom i ljepšom. Staklene pločice mogu se upotrijebiti za zidove, podove, opločenje kade i slično. Pozivitivna stvar staklenih pločica jest što se izrađuju od recikliranih boca i ostalih staklenih predmeta. Stoga ako razmišljate zeleno svakako razmotrite mogućost staklenih pločica za podnu oblogu svoje nove kupaonice.

Staklene pločice također su odlične jer dolaze u manjim dimenzijama od standardnih keramičkih i moguće ih je kombinirati i slagati u mozaik boja što je svakako novost pri uređenju interijera. Staklene pločice otporne su na vlagu i velike promjene temperature što ih čini idealnima za sve vrste podova tj. izbora podnih obloga za sve prostorije i namjene. S obzirom da je površina staklene površine skliska, a na kupaonskom podu nakon tuširanja svakako postoji mogućnost da se poskliznete , stručnjaci preporučuju da za pod korisite staklene pločice sa pjeskarenom površinom.

Parketi kao podne obloge za kupaonice

Bilo da ćete ga obnoviti, reciklirati ili jednostavno postaviti novi, parketi su najpopularniji izbor podnih obloga za uređenje svih prostorija u stanu. No parketi u kupaonicama su više iznimka nego pravilo. No ukoliko se obavi nekoliko dodatnim mjera opreza i dodatne zaštite od vlage i parket može biti dobra podna obloga u vašoj kupaonici.

Prednost parketa

Prednost parketa kao podne obloge u kupaonicama jest ta da ga se može uvijek dodatno obnoviti te svakom novom obnovom vaša kupaonica će izgledati kao da ima novu podnu oblogu. Želite li postići nekadašji izgled uređenja kuponica parket je naravno odličan izbor. Neke od dodatnih mjera sa borbom s vlagom u kuponicama koja se prepručuje jest nanošeje nekoliko dodatnih slojeva laka na bazi poliuretana te svaku pukotinu između parketa ispunite drvenim kitom kako bi se spriječilo bilo kakvo curenje i ulaženje vode ispod parketa.

Drvo samo po sebi daje osjećaj i ugodu topline, stoga ih je zaista lijepo vidjeti u kupaonicama. Jedna od prijedloga pri odabiru postavljanja parketa u kupaonicama jest prije samog postavljanja na pod u kupaonicu pustiti parket da se osuši izvan nje kako bi se izbjegao ulazak vlage u parkete i time spriječilo njegovo bubrenje i propadanje.

Dodatni slojevi laka naravno su potrebni kako bi se parket učinio još izdrživijim i otpornijim na utjecaj vlage i vode. Stručnjaci preporučuju; ukoliko postavite parket u kupaonice da svakako razmislite o instalaciji ventilatora koji bi u kupaonici sprečavao vlagu koja bi mogla ugroziti vaš parket te kako bi se vlaga održavala i svela na minimum.

Similar Posts