Podloge ispod laminata

Podloge ispod laminatnih podova imaju tri glavne funkcije: štite laminat od oštećenja vode, pružaju zvučnu izolaciju i daju stabilnost podu. Vodootporne podloge

Podloga otporna na vlagu je materijal koji je stavljen na sve postojeće podove prije instalacije laminata. Ova podloga sprečava vodu ili vlagu koja je prisutna u betonu, kako ne bi dospjela do laminatnih podova. Imajte na umu da se podloga otporna na vlagu koristi samo na konkretnim postojećim podovima i ne smije biti smještena iznad drvenog poda. Ova podloga otporna na vlagu je dostupna u rolama različitih širina Ovaj materijal je uglavnom napravljen od plastike i kreće se od 4 do 10 mm debljine. Izolacijske role dolaze u različitim dimenzijama

Odrolajte izolacijsku rolu preko betonske podloge, preklopite rubove i koristite ljepljivu traku kako bi je zalijepili i napravili vodootporan pečat. Preklapanje će spriječiti bilo kakvu vlagu da izbije preko rubova. Također se pobrinite da podloga bude smještena sve do zida kako bi bilo dobro izolirano. Ne koristite traku umjesto samoljepljive trake jer pri hodanju ispušta zvuk i nije vodootporna, kupite originalnu traku za lijepljenje laminata. Kako umanjiti buku i “šuplji” zvuk ? Zvučna izolacija se koristi za smanjenje prijenosa buke koja se stvara kada se hoda na podu. Kao što su laminatni podovi postavljeni na način «plutajućeg poda», oni imaju tendenciju da stvaraju šuplji zvuk pri hodanju.

Osim toga akustička podloga će to smanjiti te u većini slučajeva umanjiti šuplji zvuk. Imajte na umu, međutim, da akustička podloga nije otporna na sve vrste tekućina i zato se upotrebljava samo kada je instalirana preko betonske podloge.

Akustične barijere

Vlaga je smještena direktno na betonu i akustična barijera se nalazi na vrhu. Ne preklapajte rubove akustičkih barijera, jer će se to vidjeti mjestimično na podu.

Koristite ljepljivu traku za pričvršćivanje rubova. Akustičke podloge su dostupne u širokom asortimanu različitih materijala, u rasponu od pluta do filca.

Kada instalirate laminat u apartmanu, budite sigurni da će akustička svojstva podloge zadovoljavati ili prelaziti specifikacije smanjenje buke.

unaprijed ugrađena zvučna izloacija Danas, mnogi laminatni podovi dolaze s akustičkom potporom već pričvršćenom na laminat.

Jedina prednost ove metode iznad odvojene akustične barijere je brže postavljanje.

Imajte na umu da kada postavljate laminate preko betonske podloge, uvijek morate koristiti zaštitu protiv vlage.

instalacija laminata

Similar Posts