Keramičke pločice

Keramičke pločice -vanjske unutanje

Keramičke pločice kroz povijest Keramičke pločice prvi puta su se upotrebljavale prije 4000 godina, namjena im je i tada bila ista kao i danas, uređenje životnog prostora. Prekrasne površine prekrivene keramičkim pločicama pronađene su u najstarijim piramidama i starim grčkim gradovima. U Europi su zaživjele tek u drugoj polovici 12. stoljeća.

Keramičke pločice danas se upotrebljavaju za ukrašavanje gotovo svugdje – zidovi, podovi, kamini, murali, bazeni. Tako da i razlikujemo zidne i podne pločice, u što spadaju kupaonske, kuhinjske pločice i pločice za bazene.

Podne obloge

Keramičke pločice su proizvod napravljen od materijala koji nemaju metalna svojstva. Najcjenjenija vrlina im je dugotrajnost.

Keramičke pločice su vrlo funkcionalne i podižu izgled uređenja svake prostorije. Ako ipak tražite manje “čvsti” pod tepisoni, tepisi, laminati, parketi , pluteni podovi mogu biti drugi izbor.

Keramičke pločice su čvrste, lako se održavaju i čiste, ne apsorbiraju mirise, vodu ni ne nose alergene.

Kuhinjske, kupaonske, zidne podne

Upotreba: vanjske pločice, kuhinjske pločice, keramičke podne pločice za kupaonicu, ali mogu poslužiti za uređenje bilo kojeg dijela kuće bilo da se radi o dekoraciji zidova ili podova.

Ponuda keramičkih pločica danas je stvarno velika, od veličina pojedine pločice, dizajna i boje. Moderne klasične ili rustikale atique stil, mozaik keramičke pločice, pločice za bazene, pločice velikih dimenzija.

Čišćenje i održavanje keramičkih pločica je lagan posao ako ga se obavlja na dnevnoj bazi, a ukorijenjenu prljavštinu između fugi očistite učinkovito..

Similar Posts