Polirani betonski podovi

Želite betonske podove u svom domu ali vam se čine pre jednostavni? Možda su pravo rješenje za vas polirani betonski podovi. Učinite vaše podove nevjerojatno lijepima na kojima će vam zavidjeti svi prijatelji i poznanici. Rade se tako da se već postavljeni betonski podovi uz pomoć određenih alata bruse kako bi dobili ljepši izgled, glatkoću i sjaj.

Brušenje može biti suho ili mokro, te se prilikom samog procesa mogu primijeniti razne boje i uzorci, kako bi podove još dodatno ukrasili i uljepšali.

Kod brušenja se koriste alati s dijamantnim vrhovima koji ovisno o željama klijenta mogu izbrusiti podove u nekoliko različitih nijansi odsjaja, ovisno o željama i potrebama.

Sam proces bušenja je suh ili mokar, što znači da se podovi bruse uz ili bez primjene vode. Kod suhog brušenja dolazi do stvaranja sitne prašine i plinova koji su opasni za zdravlje, stoga se u zadnje vrijeme preferiraju mokra brušenja betonskih podova.

U odnosu na nepolirane betonske podove, polirani betonski podovi imaju nekoliko prednosti.

Neke od njih su manjak prašine i pljesni na poliranim betonskim površinama, te tako djeluju više anti alergijski od nepoliranih.

Površina poliranog betona je otpornija na udarce i ogrebotine, te su samim izgledom ljepša i sjajnija od nepoliranog betona.

Uz to, premda je polirani, beton nije skliskiji u odnosu na nepoliranu verziju.

Također je potrebno naglasiti kako polirani beton ima povećanu refleksiju svjetlosti te prostorije u kojima se nalazi će trebati manje osvjetljenja.

Uz to, dugotrajniji su od većine drugih vrsta podova, te mogu trajati preko stotinu godina bez ikakvih oštećenja ili potreba za popravcima.

Odličan izbor za kuhinski pod

Potrebno ih je jedino prebrisati mokrom krpom jednom tjednom i to je to. Nije potrebna nikakva prevelika briga oko njih i veoma lako ih je za održavati, što je veoma korisno kod ljudi koji se ne mogu puno kretati ili nemaju puno vremena za čišćenje. Prednosti poliranih betonskih podova su mnogobrojne, te ih toplo preporučujemo svakome tko bi želio imati betonske podove ili još nije siguran koju vrstu podova bi želio u svome domu.

Similar Posts