Kakav parket kupiti ?

Podovi od parketa su popularan izbor u opremanju doma. Većina parketa košta manje od po narudžbi izrađenih drvenih podova. Parketi su dostupni u različitim bojama i nijansama. Visokokvalitetni parket moguće je oblikovati u različite mozaike.

Preporučamo Vam tvrtku Parketi Galeković i njihov hrvatski Gotovi parket.

Kada kupujete parket trebate na početku odlučiti hoćete li za posao postavljanja parketa angažirati stručnjaka ili ćete parket postavljati sami. Ukoliko parket postavljate u prostorije sa puno prometa, poput kuhinje ili pak želite od parketa napraviti originalni mozaik tada je bolje angažirati stručnjaka za postavljanje parketa, parketara. Ukoliko sami postavljate parket odredite si točan troškovnik kako bi mogli znati koliko će Vas koštati postavljanje po različitim fazama. Upamtite da su parketi niže cijene u pravilu i niže kvalitete.

Koristite tamnije boje u dnevnoj sobi. Ukoliko želite možete i miješati dvije vrste paketa kako bi od tamnijih i svijetlih boja dobili šahovski (pepitta) uzorak. Ne zaboravite na rubove, postavite rubne lajsne koje odgovaraju uz uzorak ili mozaik koji radite. Dobro izračunajte koliko vam je parketa potrebno. Može Vam se desiti da vam na kraju ponestane parketa a dućan u kojem ste kupili više nema na zalihama parket iz te vrste ili iz te serije. Prilično je bitno da imate parket iz iste serije.

Drvo je prirodan materijal u kojem su često različite serije drugačijih uzoraka. naravno možete kupiti istu vrstu parketa no teško će uzorak na njemu biti odgovarajući onome koji ste već kupili.

Te razlike su nekim ljudima nebitne, no želite li imati savršeni parketni pod osigurajte si dovoljnu količinu parketa iz iste serije.

Procijenite koliko će se prostorija u kojoj postavljate parket koristiti. Za prometne prostorije poput kuhinje birajte svjetlije nijanse parketa od čvršćih vrsta drveta sa dobrim zaštitnim slojem laka. Birajte onu nijansu parketa koja će se slagati sa ostalim namještajem u prostoriji. Razmislite o postavljanju dizajnerskih parketa, dizajneri vam mogu oblikovati lijepe mozaike i imaju iskustva u uređenju interijera.

Svakako prije postavljanja parketa provjerite kvalitetu drveta od kojeg su napravljeni. Također prije postavljanja provjerite svaki komad parketa i provjerite prijanjaju li jedan uz drugog savršeno i bez razmaka.

Similar Posts