Boje i tonovi parketa

Usporedba parketa – boje i trendovi dizajn ideje

Ako ste se već odlučili za odabir drvene podne obloge onda se nadamo da ste otkrili da postoje mnogo različitih vrsta drveta, boja i uzoraka. Zanimljivo jest da sve vrte drveta dolaze u nekoliko različitih tonova boje. Primjerice trgovina u ponudi ima 360 različitih vrsta hrastovih podnih obloga grupirane u 12 različitih boja, uključujući bijelo-isprana, tonovi meda, različite smeđe i jako tamne (gotovo crne) . To je ponuda samo hrastovih parketa.

Ponuda boja i tonova parketa

Stoga kada jednom zaista zagrebete u svijet drveta i ponude, shvatit ćete da imate zaista mnogo opcija. Tražite li točno određenu boju, ton, mat ili sjaj vjerujemo da ćete pronaći odgovarajući drevni pod – parkete.

Smeđi parketi Klasičan stil – suvremeno, elegantno

Zadnja grupa u koju možemo strpati klasične boje parketa su vrste drveta kojima žutih tonova i tonova boje ljudskog tena. Naravno ne govorimo o izrazito žutim bojama već delikatno toplim tonovima poput meda, karamele.

Hrastovi parketi dominiraju u ovoj boji, javor uglavnom sa zlatnim tonovima ili orah. Boja parketa kao tena lica odlična je izbor ako ste se odučili na rustikalni način uređenja interijera.

Žuta boja drveta – boja ljudskog tena

Neupitno je da je izbor eko friendly danas trend. Dakle trend u 2014. jest da se od starih greda (hrastovih), starog namještaja ili od drva izvađenih iz rijeke radi parket. Takav parket odličan je izbor za podove u 2014., staro ali moderno. Pogledajte stare kuće po selima, koje su spremne za rušenje i pokušajte nabaviti hrastove grede i pronaći majstora koji će vam izraditi daske za parkete. Ponovno upotrebljeno drvo daje taj vintage stil koji hara u trendovima ove godine.

Prirodna/Bež boja drvenih parketa

Prirodno tvrdo drvo poznato kao svjetlo ili bez drvo je originalno neutralno u sa srednje smeđim tonovima koji zaista dobro izgledaju. Svijetle nijanse parketa ili drugih drvenih podnih obloga daju izgledu prostorije nekakvu jednostavnost i prozračnost.

Boldano i lijepo – bijela, siva,narančasto-crvena, crna

Bijela boja – za bijelu boju drvenih podnih obloga se ne odlučuje baš mnogo ljudi, no bijela iskazuje osobnost i zaista daje neku posebnu toplinu domu.

Osim što je bijela u trendu, bijela odaje minimalizam, i fokus na komade namještaja koji se nalaze u prostoriji.

Bijeli zidovi, stolarija, podovi omogućuju da vam je namještaj izložen kao u galeriji.

Siva boja parketa

Siva – odabir sive boje za podne obloge svakako je neutralan i dobar izbor. Siva se kaže ne bori s drugim bojama, ne uzima pažnju drugim bojama i jednostavno je i apsolutno neutralna. Sive drvene podove uglavnom postavljano u neuobičajeno uređene interijere. Siva podna obloga odličan je izbor i pri postavljanju namještaja jarkih boja ili totalno neutralnih.

Narančasta-Crvena boja parketa

Ako tražite nešto još neuobičajenije od sive onda su karakteristične bakrene boje ili crvenkasti tonovi odličan izbor. Narančasti parketi i parketi crvenih tonova mogu se lako kombinirati sa suvremenim i tradicionalnim stilovima uređenja interijera. Morate znati da odabir narančaste ili crvenkaste podne obloge ona dominira prostorijom i nikakvim komadom namještaja neće odvući pažnju.

Crna boja parketa

Finalno ako govorimo o boldu tada zaista i jedino valjda mislimo na crnu boju. Prirodna super crna ili zaflekana crna odličan su izbor za sve odrasle ukućane. Kažu da crnu boju drvenih podnih obloga izabiru samo odrasli ljudi bez djece. Pod koji ujedno izgleda dramatično, elegantno to je definitivno crna boja. Crne boje podnih obloga pristaju u velike prostorije i stanove, treba napomenut da crna vidno smanjuje prostor toga ih izbjegavajte u malim prostorijama.

Parketi i vrste, egzotični parketi, bambus parketi, masivni parket, gotovi parketi, kakav parket kupiti, postavljanje parketa, prednosti parketa, parketi izračun,njega bambus parketa.

Similar Posts