Seljački pod

Seljački pod -masivni parketi

Seljački pod ili masivni parket većih dimenzija, podsjeća na starinske podove, kakvi su nekada bili

U drugim zemljama je vrlo popularan, dok kod nas unatoč njihovoj ljepoti ne postoji veliki interes.

Razlog tome je da njegovo polaganja nije jednostavno, i nema puno kvalitetnih polagača koji bi imali dovoljno iskustva kako bi bez greške postavili ovu vrstu parketa.

Možemo ih polagati na razne načine, te isto tako kombinacija različitih vrsta nije na odmet.

S obzirom da je riječ o velikim daskama, dobra pripremljenost podloge je od velike važnosti.

Polaganje seljačkog poda

S obrizom da je riječ o velikim daskama, dobra pripremljenost podloge je od velike važnosti. Pričvršćuju se posebnim čavlima za drvenu podlogu. Kako bi se dobio poseban estetski dojam, često se prilikom postavljanja miješaju daske različitih duljina. Ovakav pod pruža svakom prostoru nezamjenjivu dozu rustikalnosti kakve se sjećamo iz domova naših djedova i baka.

Lakirani i nelakirani -roh seljački podovi

Uljeni pod (vrsta podne obloge) je svjetski trend te postiže “prirodniji” dojam. Standardna debljina im je 20 mm, širina 120 mm, a duljina od 500 d 2000 mm. Hrast, Jasen, Bagrem, Bukva i Javor su najčešće korišteni za ovakve podove.

Također postoje već (lakirani ili ne lakirani-roh varijanta) lakirani pod pojednostavnjuje i ubrzava postupak polaganja. Nelakirani se isto tako nakon polaganja može dodatno lakirati različitim lakovima, uljima.

Parketi i vrste, egzotični parketi, bambus parketi, masivni parket, gotovi parketi, kakav parket kupiti, postavljanje parketa, prednosti parketa, parketi izračun..

Similar Posts