podne-pločice-otporne-na-mraz

Podne pločice

Keramičke pločice kroz povijest Podne pločice polažu se na podove a dijele se na unutarnje i vanjske pločice. Prije no što odaberete podne pločice stihijski i zbog estetskog izgleda, pravilno bi bilo prvo saznati kakva je podna glazura, veličina prostorije te se svakako prvo savjetuje sa stručnjacima, majstorima koji će Vam postavljati podne pločice i s prodavačem kako bi Vam ponudio pločice za Vaše potrebe.

Kupovina i postavljanje pločica nije jeftina stoga od početak počnite kako treba, kako ne biste morali zbog neznanja ili nestručnog postavljanja razbijati svu keramiku i postaviti novu. Kao i u većini stvari, jeftine podne pločice zapravo govore o svojoj kvaliteti stoga pokušajte izbjeći jeftine podne pločice jer one nažalost ne garantiraju kvalitetu, dugotrajnost ni čvrstoću.

Podjela podnih pločica

Jeftine plodne pločice nisu dovoljno otporne na udarce te su sklone pucanju, mogu se pojaviti i pukotine koje se pojavljuju zbog utjecaja opterećenja na pločicu. .

Svakako imajte na umu da s razlogom postoji podjela na podne i zidne pločice. Neka srednja cijena podnih pločica je prihvatljive kvalitete no skuplje podne pločice garantiraju kvalitetu i čvrstoću. Svaka podna pločica ima zaštitu od proklizavanja, stoga prilikom kupovine obratite pozornost te zamolite prodavača da Vas uputi u razlike i mane i prednosti pojedine vrste pločica.

Atestirane pločice – klase

Svakako kupujte atestirane proizvode jer možete očekivati kvalitetu proizvoda. Postoje tri klase pločica a tehničke karakteristike pločica svrstane su po klasama. Neke od karakteristika klasa – otporne na mraz, proklizavanje, kemikalije, dimenzija, tvrdoća. Pločice u prvoj klasi naravno imaju i višegodišnju garanciju.

Dimenzije podnih pločica su različite , a proizvode se uglavnom u izgledu imitacije kamena. Iako je kamen skuplji, podne keramičke pločice nisu toliko porozne kao kamen te su su manje podložne upijanju vlage za razliku od kamenih podova. Kada ste ispitali sve karakteristike pločica, tada prema potrebnom odaberite odgovarajuće, a oblik, boju, dimenziju odaberite prema svojim željama i kupite kutiju pločica više no što Vam je po izračunu potrebno jer morate uzeti u obzir da se mogu oštetiti prilikom transporta ili postavljanja

Similar Posts