Tepih staza za stepenice

Kada imate mnogo stepenica u kući ili stanu, sigurno razmišljate o stazi tepihu za stepenice. Tepih staza za stepenice osim što je toplija podloga, daje osjećaj topline u domu. Kakvi su trenovi u izboru tepih staza za stepenice? Trendovi variraju no svakako je uvijek bolje razmišljati o tepisima koji su izdržljivi, koji će se koristit godinama te naravno da se lago održavaju.

Osim samog izgleda koji su promjenjivi od sezone do sezone, najbolje se orijenitarani prema sastav, tj. materijalima od kojih su izrađeni tepisi. Prije odabira staze za stepenice, treba uzeti u obzir “prometnost” u kući. Ako je više članova, te se često hoda niz u uz stepenice razmislite o kvalitetnijem tepihu.

Vuneni tepisi staze za stepenice Od davnina poznajemo vunu u upotrebi kao materijal koji povezujemo s toplinom. Vuneni tepisi odličan su izbor za stazu za stepenice. Osim što odaju moderan izgled, donose toplinu i udobnost. Vuna je odličan odabir, jer je dugotrajna, otporna daje osjećaj topline.

Vuna je daleko bolji odabir naspram sintetičkih materijala, i traju duže, inherentno su vatrostalni te otporni na prljavštine. Vuneni tepisi daju i veću vrijednost interijeru tj. nekretnini u kojoj se nalaze. Lagana i topla, ugodna za stopala.

Sisal tepih staze za stepenice Osim trendova koji promoviraju sve prirodno i zdravo, sisal je jedan od takvih materijala. Održivi i prirodni materijali. Sisal je odličan odabir za stazu tepih za stepenice dodatno ako imate djece u kući. Sisal se dobiva od lišća agave sisalane.

Osim poznate lokacije rasta agave Meksika, uzgaja se i u Brazilu, Kini, Indoneziji, Madagaskaru, Bahamima, Floridi i Haitiju. Agava je vrlo otporna biljka, može živjeti do dvadeset godina. Tepisi od sisala za stepenice obično imaju podlogu od lateksa koja omogućuje prodor prljavštine s naličja tepiha.

Također otporan na plamen, no ima jednu manu kao i većina prirodnih materijal, nije otporan na vlagu. Pod utjecajem vlage mogu nastati mnoga oštećenja tepiha.

Seagrass tepih staze za stepenice Također prirodni materijal, vrlo otporan i lak za održavanje. Seagrass su doslovce trave s dna mora. morske trape koje se preradom mogu pretvoriti u tepihe, papuče, police, ormariće.

Tepih za stepenice od morske trave – seagrass odličan su izbor jer se vrlo lagano održavaju a zaista su prirodni te dugotrajni i otprni na habanje.

Similar Posts