Cementne ploče marokanske

Cementne pločice po uzoru na Marokanski uzorak, postale su apsolutni hit, ponovno. Inspirirane klasičnim Arapskim geometrijskim uzorcima. Suvremene marokanske pločice nastaju korištenjem tradicionalnih materijala te stare zanatske procese za stvaranje cementne pločice.

Švedski studio claesson koristio rune kreirao je nove uzorke za tvrtku Marrakech design koja se bavi proizvodnjom cementnih pločica.

Cementne pločice ručni su rad a dizajnirane su u tri uzorka u nekoliko boja.

Posebnost Marokanskih cementni pločica je što ih možete položiti na različite načine pa s ovim uzorcima možete stvoriti neke druge formacije koje se ne moraju ponavljati.

Marokanske Marrakesh cementne pločice- enkaustika Cementne pločice vedar su odabir za podne obloge. Marrakech design je zapravo Švedska tvrtka specijalizirana za enkaustika cementne pločice.

Enkaustika je stara metoda slikanja koja je zaboravljena. Slična je uljanoj tehnici , no boje nisu uljane i polažu se kistom već vezane voskom, metalnim štapićem polažu na drvenu podlogu, mramornu pločicu.

Cementne pločice ručno su rađene uz pomoć metalnih kalupom uz pomoć hidrauličnog pritiska.

Materijali od kojih se izrađuju Marokanske cemente pločice Marokanske cemente pločice izrađuju se od: – pijesak – prah od mramora – voda – boja i pigment

Cementne pločice za razliku od keramičkih pločica nisu sklone pucanju. Slog pigmenta na cementnoj pločice iznosi oko 3-4 mm, što pločicu čini dugotrajnijom.

Svaka cementna pločica napravljena je pojedinačno, stoga nesavršenost nepravilnih rubova i uglova, neizbježne su u ovakvoj vrsti proizvodnje.

Pigmenti i sol koja je prisutna u cementu, deponirat će na površinu pločice, a mrlja izgleda slično kao kreda. No veliki dio soli koja izbije nakon postavljanje će s vremenom i čišćenjem izblijediti. No svakako je jako bitno znati i paziti s kojim sredstvima čistiti marokanske cementne pločice.

Neka sredstva mogu prodrijeti u pore pločice. Nesavršenost, tj. patina izgled koje imaju daju posebnost koja je zapravo s odmakom vremena još posebnijeg izgleda.

Similar Posts