Vanjske keramičke pločice

Vanjske keramičke pločice za vanjska oblaganja

Oblaganje eksterijera vanjskim pločicama Kao što i sam naziv kaže vanjske pločice namjenjene su za postavljanje na površine koje se nalaze na otvorenom. Vanjske pločice otpornije su na vremenske uvjere od unutarnjih pločica pa im je i cijena nešto veća. Debljina vanjskih pločica ovisi o namjeni te mjestu gdje ih namjeravate postaviti. Ovisno da li želite popločiti terasu, balon, bazen ili put po dvorištu odaberite ipak kvalitetnije vanjske pločice kako bi njihova trajnost i upotreba bile što duže. Vanjske pločice ili keramičke pločice za eksterijere otporne su na niske i visoke temperature te na smrzavanje i proklizavanje.

Pločice za eksterijere

Osnovno svojstvo vanjskih keramičkih pločica za vanjsko oblaganje je svojstvo otpornosti na zamrzavanje koje se događa pri niskim temperaturama.

Podjela vanjskih keramičkih pločica dijeli se na glazirane i neglazirane vanjske keramičke pločice.

Neglazirane vanjske pločice

Gres je materijal od kojeg se najčešće izrađuju vanjske pločice jer je gres otporan na habanje i ostala mehanička oštećenja. Vanjske pločice dijelimo na glazirane i neglazirane keramičke pločice. Neglazirane pločice za vanjsko oblaganje imaju drugačiju završnu obradu od glaziranih što znači da dolaze kao glatke i polirane ali u nekim slučajevima i hrapave.

Glazirane vanjske pločice

Glazirane vanjske pločice izrađene su od gresa i keramičke podloge što ih čini jeftinijima od neglaziranih i pristupačnijima širim masama. Zbog keramičke glazure, održavanje keramičke pločice (glazirane pločice) je lako. Pločice u više dizajnerskih varijatni što im i cijenu čini manjom.

Similar Posts