Tepisi za dnevne sobe

Tepih u dnevnom boravku može naglasiti ostatak namještaja i ukrasa ili se savršeno uklopiti u prostor Vaše dnevne sobe.

Tepih je jedan od najutjecajnijih djelova u Vašoj dnevnoj sobi. Ovisno o veličini, stilu i obliku koji odaberete dobit ćete u Vašem dnevnoom boravku atmosferu koju ste tražili.

Tepih u dnevnoj sobi ima i svoju funkcionalnu stranu jer smanjuje buku i daje ugodnu površinu za hodanje. Iako tepih u dnevnoj sobi zahtjeva nešto više pažnje prilikom čišćenja efekt koji će dodati Vašem dnevnom boravku pokazat će se kao pravo osvježenje.

Usporedite tepih sa Vašom dnevnom sobom

Želite li da tepih bude glavni element koji naglašava Vašu dnevnu sobu ili želite da se samo dobro uklopi u ostatak namještaja? Orijentalni tepisi i ostali tepisi sa dramatičnim dizajnima privući će mnogo pažnje pa su oni pravi izbor ukoliko su vam zidoviu prirodnim bojama, a namještaj i ukrasi jednostavni. Krznenei tepisi su isto vrlo atraktivni, a uz to su topli i lijepi.

Ukoliko pak želite naglasiti veće predmete poput lustera, kauča ili slika u Vašoj dnevnoj sobi možda bi se trebali odlučiti za jednostavnije diskretnije uzorke na tepihu.

Odaberite boju koja pruža ugodan kontrast sa Vašim ukrasima i ostalim namještajem koji želite istaknuti.

Bijeli, bež ili smeđi tepih izgledat će izvrsno osvjetljen lijepim lusterom ili prirodnim svjetlom koje dopire kroz visoki francuski prozor u Vašoj dnevnoj sobi.

Boje i uzorci na tepihu

Posvetite nešto pažnje boji i uzorku na tepihu. Jednostavno pravilo koje je pri tome dobro slijediti jest da se barem jedna boja na tepihu slaže sa bojama na ostatku namještaja u Vašoj dnevnoj sobi.

Ukoliko u dnevnom boravku imate bijeli kauč sa tamnim drvenim okvirima smeđi krzneniili jednobojni sivi tepij pomoći će naglasiti Vaš kauč. To pravilo za boje može se učinkovito primjeniti i na boju podne obloge.

Pokušajte tepih odabrati tako da je u lijepom kontrastu sa bojom parketa ili druge podne obloge koju imate u dnevnom boravku.

Similar Posts